Produktserie: Lös smaksatt te

Successivt har aromatiserade teer, det vill säga rena gröna, vita och svarta teer med tillsatta aromer, vunnit stor popularitet. Aromerna utvinns från vegetabiliska eller animaliska råvaror som frukt, kryddor, örter eller rostat kaffe. Dessa aromer framställs med hjälp av fysikaliska, enzymatiska eller mikrobiologiska processer såsom pressning, destillation, uppvärmning, filtrering, malning, blandning, jäsning eller krossning.

Bryggningsmetoder

Bryggningsmetod för hett te: Varmvatten till 80 till 100 °. Beroende på typen av te. En rågad tesked per 180 ml tekopp och låt teet dra i 2-3 minuter.

Bryggningsmetod för iste: Varmvatten till 80 till 100 °. Beroende på typen av te. En tesked med topp per 180 ml tekopp och låt teet dra i 3 minuter. Ta bort tebladen och tillsätt is.

Historia

Aromatiska teer kommer från Kina. Basen för aromatiska teer är vanligtvis svart te med Lychee, Keemun, svart te OP eller blandningar av andra typer av te, t.ex. med tillsatt Lowgrown Ceylon kan det även vara grönt te med Sencha och, eller Chun Mee. Doftande blommor av jasmin, ros, lavendel eller persika läggs ofta till smaksatt te.

Det finns många olika typer av aromatiska teer, främst baserade på naturliga och konstgjorda aromer. Bladen, blommorna, fruktbitarna som används i sådana blandningar spelar bara en dekorativ roll och påverkar inte smaken av infusionen. Aromatiska teer har varit på modet i Europa sedan 1960-talet, främst tack vare Earl Grey och rökt te.