-
Numi, Vit ros - 16 st - bokstavste
Ordinarie pris 80 krOrdinarie prisEnhetspris / per75 krFörsäljningspris 80 kr -
Eastern 1889, Hvid Keser Te (Imperial White) - 125g - tenn
Ordinarie pris 182 krOrdinarie prisEnhetspris / per0 krFörsäljningspris 182 kr -
Östra 1889, Colombine Tea - bokstavste - 12 st
Ordinarie pris 111 krOrdinarie prisEnhetspris / per138 krFörsäljningspris 111 krRea -
Bra karma Sweet quincy - 60g - burk
Ordinarie pris 128 krOrdinarie prisEnhetspris / per122 krFörsäljningspris 128 kr -
Slutsåld
Eastern 1889, Harlequin te - 125g
Ordinarie pris 235 krOrdinarie prisEnhetspris / per242 krFörsäljningspris 235 krSlutsåld -
Östra Irland 1889, Hvid Keser Te (Imperial White) - löst te
Ordinarie pris Från 127 krOrdinarie prisEnhetspris / per127 krFörsäljningspris Från 127 kr -
Östra 1889, Colombine Tea - burk - 125g
Ordinarie pris 242 krOrdinarie prisEnhetspris / per226 krFörsäljningspris 242 kr -
NUTE Nordic night Organic - 10 st - Bokstavste
Ordinarie pris 69 krOrdinarie prisEnhetspris / per90 krFörsäljningspris 69 krSlutsåld -
Östra 1889, Colombine Tea - Lös te
Ordinarie pris 95 krOrdinarie prisEnhetspris / per95 krFörsäljningspris 95 kr -
NUTE Rose & Berry Organic - 100g - burk
Ordinarie pris 154 krOrdinarie prisEnhetspris / per171 krFörsäljningspris 154 krSlutsåld -
NUTE Nordic night Organic - 100g - burk
Ordinarie pris 154 krOrdinarie prisEnhetspris / per171 krFörsäljningspris 154 krSlutsåld -
150 White Elderflower Champagne, Ministry of Tea - 50g - burk
Ordinarie pris 211 krOrdinarie prisEnhetspris / per0 krFörsäljningspris 211 kr -
Östra 1889, Flower Power Tea Ekologiskt - 125g - burk
Ordinarie pris 242 krOrdinarie prisEnhetspris / per226 krFörsäljningspris 242 kr -
160 White Mulberry, Ministry of Tea - 50g - burk
Ordinarie pris 211 krOrdinarie prisEnhetspris / per0 krFörsäljningspris 211 kr -
Slutsåld
OBS Vitt te + fläder - 20 bokstäver
Ordinarie pris 130 krOrdinarie prisEnhetspris / per0 krFörsäljningspris 130 krSlutsåld -
NUTE Rose & Berry ekologiskt - löst te
Ordinarie pris Från 95 krOrdinarie prisEnhetspris / per
Produktserie: vitt te
Vitt te har en mycket delikat smak - mycket annorlunda än andra typer av te. Grönt te tenderar att vara gräsigt och mer robust än vitt te, som har en mer subtil sötma och blommig kvalitet. Detta gör vitt te till ett perfekt vardagste med sin lugna koffeinboost.
Vitt te görs av knoppar och unga blad från teplantan. Dessa blad är vissnade och torkade naturligt under halvkontrollerade förhållanden. Om mekanisk torkning krävs, bakas bladen vid temperaturer under 40°. På grund av dessa speciella odlings- och skördeprocedurer har vitt te högre koncentrationer av katekiner än andra typer av te. Katekiner är antioxidanter i te som är ansvariga för antivirala, antibakteriella, svampdödande och anticanceregenskaper. Vitt te har också visat sig hjälpa till att förebygga reumatoid artrit och åldersrelaterade rynkor.
Vitt te blandas väl med olika frukter. Exempel på populära smakblandningar kan ses här.
Vitt te blandas väl med olika frukter. Exempel på populära smakblandningar kan ses här.
Bryggningsmetoder
Bryggningsmetod för hett te: När du förbereder en kopp vitt te kan teet användas upprepade gånger - ca. 3 gånger. Hemligheten är att använda vatten som är runt 80°. Använd 1 till 2 råga teskedar per 180 ml tekopp och låt teet dra i 3 minuter. När vattennivån är låg – tillsätt mer vatten gång på gång tills teets smak är slut.
Iste bryggmetod: Varmvatten till 80°. Använd 1 till 2 teskedar per 180 ml tekopp och låt teet dra i 3 minuter. Ta bort tebladen från vattnet efter att teet har blötlagt klart och tillsätt sedan is.
Iste bryggmetod: Varmvatten till 80°. Använd 1 till 2 teskedar per 180 ml tekopp och låt teet dra i 3 minuter. Ta bort tebladen från vattnet efter att teet har blötlagt klart och tillsätt sedan is.
Historia
Vitt te kommer från Kina; Men historien om vitt te är omtvistad och komplicerad. Att hitta en lämplig referens är inte lätt när man diskuterar Kinas te i allmänhet eftersom kunskapssystemet ofta överförs muntligt. Forskare och tehandlare är i allmänhet oense om när den första produktionen av vitt te (som man förstår i Kina idag) började. Det som idag kallas vitt te kan ha skapats under de senaste två århundradena. Vitt te kan ha dök upp först i engelsk publikation 1876, där det kategoriseras som ett svart te eftersom det inte ursprungligen bryggts som ett grönt te, för att avaktivera interna enzymer och externa mikrober. Det är värt att notera att Hanson för närvarande bara identifierade två typer av te, svart och grönt.
Genom att arbeta löst med källor, påstås vitt te vara den äldsta typen av te av en mängd olika skäl, även om det bör noteras att bland universitetsutnämnda teforskare i Kina finns det en debatt om huruvida det är grönt eller svart te (känt som "rött te" i Kina) är den äldsta formen av te, och vitt te är påfallande frånvarande i denna dialog. Berättelser verkar referera till ett "vitt" te som det föredragna teet för kinesiska kungligheter, där det först producerades under Tangdynastin (618-907 e.Kr.). Under en tid var det bara kejsaren och hans hov som drack vitt te, eftersom vitt te var sällsynt och dyrt. Detta "vita" te producerades dock annorlunda än det är idag. Vid denna tidpunkt pressades bladen till kakor. År 1200 e.Kr., runt tiden för Songdynastin, ångades omogna, silvervita bladknoppar omedelbart, torkades och maldes till ett pulver. En annan historia diskuterar behovet av att de som väljer vitt te ska vara oskulder så att deras fingrar inte ska krossa knopparna när de skördas. Det är troligt att dessa berättelser inte hänvisar till vitt processte, utan snarare till plockning av oskadade knoppar, som sedan kan användas för att göra någon av de sex typerna av te.
Genom att arbeta löst med källor, påstås vitt te vara den äldsta typen av te av en mängd olika skäl, även om det bör noteras att bland universitetsutnämnda teforskare i Kina finns det en debatt om huruvida det är grönt eller svart te (känt som "rött te" i Kina) är den äldsta formen av te, och vitt te är påfallande frånvarande i denna dialog. Berättelser verkar referera till ett "vitt" te som det föredragna teet för kinesiska kungligheter, där det först producerades under Tangdynastin (618-907 e.Kr.). Under en tid var det bara kejsaren och hans hov som drack vitt te, eftersom vitt te var sällsynt och dyrt. Detta "vita" te producerades dock annorlunda än det är idag. Vid denna tidpunkt pressades bladen till kakor. År 1200 e.Kr., runt tiden för Songdynastin, ångades omogna, silvervita bladknoppar omedelbart, torkades och maldes till ett pulver. En annan historia diskuterar behovet av att de som väljer vitt te ska vara oskulder så att deras fingrar inte ska krossa knopparna när de skördas. Det är troligt att dessa berättelser inte hänvisar till vitt processte, utan snarare till plockning av oskadade knoppar, som sedan kan användas för att göra någon av de sex typerna av te.
Recept för ansiktsmask för vitt te
Dra fördel av vitt tes naturliga anti-rynkegenskaper med detta ansiktsmaskrecept:
1. Brygg en kanna vitt te och låt det svalna.
2. Blanda 3 matskedar te med 3 eller 4 matskedar rismjöl. Tillsätt lagom mycket rismjöl så att blandningen blir slät och bredbar, men inte rinnig. Tillsätt mer te om det är för tjockt.
Valfritt: Lägg till lite frukt, som banan och/eller mango. Banan återfuktar och mango rengör, vilket gör dessa frukter till idealiska val för masker. Blanda i blandningen.
3. Tvätta ansiktet med en vanlig ansiktsrengöring. Torka ansiktet försiktigt med en ren handduk.
4. Applicera masken i ansiktet.
5. Låt stå i 15 minuter.
6. Skölj av den med mycket vatten, gnugga masken för att exfoliera huden
7. Applicera din vanliga fuktkräm när du är klar.
1. Brygg en kanna vitt te och låt det svalna.
2. Blanda 3 matskedar te med 3 eller 4 matskedar rismjöl. Tillsätt lagom mycket rismjöl så att blandningen blir slät och bredbar, men inte rinnig. Tillsätt mer te om det är för tjockt.
Valfritt: Lägg till lite frukt, som banan och/eller mango. Banan återfuktar och mango rengör, vilket gör dessa frukter till idealiska val för masker. Blanda i blandningen.
3. Tvätta ansiktet med en vanlig ansiktsrengöring. Torka ansiktet försiktigt med en ren handduk.
4. Applicera masken i ansiktet.
5. Låt stå i 15 minuter.
6. Skölj av den med mycket vatten, gnugga masken för att exfoliera huden
7. Applicera din vanliga fuktkräm när du är klar.