-
Östra 1889, Lakrits The - 125g
Ordinarie pris 230 krOrdinarie prisEnhetspris / per -
Östra 1889, Cool Mint - bokstavste - 75 st
Ordinarie pris 470 krOrdinarie prisEnhetspris / per470 krFörsäljningspris 470 kr -
Östra 1889, Lakrits The - 12 st - bokstavste
Ordinarie pris 113 krOrdinarie prisEnhetspris / per141 krFörsäljningspris 113 krRea -
Eastern 1889, Dragon Mint - 125g - plåt
Ordinarie pris 246 krOrdinarie prisEnhetspris / per230 krFörsäljningspris 246 kr -
Östra 1889, Cool Mint - 125g - burk
Ordinarie pris 239 krOrdinarie prisEnhetspris / per230 krFörsäljningspris 239 kr -
Östra 1889, Cool Mint - bokstavste - 12 st
Ordinarie pris 113 krOrdinarie prisEnhetspris / per141 krFörsäljningspris 113 krSlutsåld -
Östra 1889, Double Ginger Happiness - 125g - burk
Ordinarie pris 239 krOrdinarie prisEnhetspris / per230 krFörsäljningspris 239 kr -
Österlandsk 1889, Tiger Mint ekologisk - 125g
Ordinarie pris 218 krOrdinarie prisEnhetspris / per230 krFörsäljningspris 218 krRea
Produktserie: Koffeinfritt te
Här hittar du Teago.dks utbud av koffeinfria teer av hög kvalitet som du kan njuta av lugnt, precis innan du lägger dig, utan att behöva ligga vaken hela natten efteråt.
Om koffeinfritt te
Processen att oxidera teblad för att bilda svart te ("rött te" i kinesisk tekultur) eller oolong-teblad från gröna blad påverkar inte mängden koffein i teet, även om subplanter av teplantorna (dvs. Camellia sinensis sinensis och Camellia sinensis assamica) kan variera i naturligt koffeininnehåll. Yngre blad och knoppar innehåller mer koffein pr vikt än äldre blad och stjälkar. Även om CO2-processen är gynnsam eftersom den är praktisk, icke-explosiv och ogiftig, visade en jämförelse mellan vanligt och koffeinfritt grönt te med superkritisk koldioxid att de flesta flyktiga, opolära föreningar (som linalool och fenylacetaldehyd), grönt och blomsmakföreningar (som hexanal och (E)-2-hexenal) och några okända föreningar försvann eller minskade efter processen.
Förutom CO2-processextraktion kan te även koffeinfritt med hjälp av varmvattenbehandling. Optimala förhållanden uppfylls genom att kontrollera vattentemperaturen, extraktionstid och förhållandet mellan blad och vatten, där temperaturen är högre eller 100°C. En måttlig varmvattenbehandling med en extraktionstid på 3 minuter och ett 1:20 blad till vatten vikt per volymförhållande tog bort 83 % av koffeinhalten och behöll 95 % av de totala katekinerna. Katekiner, en typ av flavanoler, bidrar till teets smak.
Både kaffe och te har tanniner, som är ansvariga för deras sammandragande smak, men te har nästan tre gånger mindre tannininnehåll än kaffe. Således kräver koffeinfritt te mer omsorg för att behålla tanninhalten än koffeinfritt kaffe för att bibehålla denna smak. Bevarandet av tanniner är inte bara önskvärt på grund av deras smak, utan också för att de har visat sig ha goda egenskaper.
Vissa processer under normal produktion kan hjälpa till att minska koffeinhalten direkt eller helt enkelt sakta ner hastigheten med vilken det frigörs genom varje infusion. Flera exempel i Kina där detta är uppenbart finns i många kokta pu-erh teer såväl som mer kraftigt eldade Wuyi Mountain oolongs; brukar kallas 'zhonghuo' (mellanbrand) eller 'zuhuo' (hög eld).
En allmänt accepterad statistik är att en kopp normalt svart (eller rött) te innehåller 40-50 mg koffein, ungefär hälften av innehållet i en kopp kaffe.
Även om en vanlig teknik för att minska koffeinhalten i ett te, är bryggning med en kort blötningstid på 30 till 60 sekunder också att göra en efterföljande bryggning. Detta är dock till stor del på bekostnad av smaken. Forskningen tyder på att en fem minuters blötläggningstid tar bort upp till 70 % av koffeininnehållet och den efterföljande blötläggningen kommer att ha en tredjedel av koffeinet från den första (cirka 23 % av det totala koffeinet i bladen).
Förutom CO2-processextraktion kan te även koffeinfritt med hjälp av varmvattenbehandling. Optimala förhållanden uppfylls genom att kontrollera vattentemperaturen, extraktionstid och förhållandet mellan blad och vatten, där temperaturen är högre eller 100°C. En måttlig varmvattenbehandling med en extraktionstid på 3 minuter och ett 1:20 blad till vatten vikt per volymförhållande tog bort 83 % av koffeinhalten och behöll 95 % av de totala katekinerna. Katekiner, en typ av flavanoler, bidrar till teets smak.
Både kaffe och te har tanniner, som är ansvariga för deras sammandragande smak, men te har nästan tre gånger mindre tannininnehåll än kaffe. Således kräver koffeinfritt te mer omsorg för att behålla tanninhalten än koffeinfritt kaffe för att bibehålla denna smak. Bevarandet av tanniner är inte bara önskvärt på grund av deras smak, utan också för att de har visat sig ha goda egenskaper.
Vissa processer under normal produktion kan hjälpa till att minska koffeinhalten direkt eller helt enkelt sakta ner hastigheten med vilken det frigörs genom varje infusion. Flera exempel i Kina där detta är uppenbart finns i många kokta pu-erh teer såväl som mer kraftigt eldade Wuyi Mountain oolongs; brukar kallas 'zhonghuo' (mellanbrand) eller 'zuhuo' (hög eld).
En allmänt accepterad statistik är att en kopp normalt svart (eller rött) te innehåller 40-50 mg koffein, ungefär hälften av innehållet i en kopp kaffe.
Även om en vanlig teknik för att minska koffeinhalten i ett te, är bryggning med en kort blötningstid på 30 till 60 sekunder också att göra en efterföljande bryggning. Detta är dock till stor del på bekostnad av smaken. Forskningen tyder på att en fem minuters blötläggningstid tar bort upp till 70 % av koffeininnehållet och den efterföljande blötläggningen kommer att ha en tredjedel av koffeinet från den första (cirka 23 % av det totala koffeinet i bladen).