Produktserie: Grönt te i brev

Köp grönt te i lösvikt på Teago.dk

På Teago har vi samlat alla de bästa tebladen med grönt te på ett ställe. Det har vi gjort för att du mycket lättare ska hitta de teblad med grönt te som du saknar.

Grönt te är en av de mest populära tesorterna i världen, och det av goda skäl. Förutom att ha en utsökt smak är grönt te också känt för sina hälsofrämjande egenskaper. I den här artikeln kommer vi att utforska de många fördelarna med grönt te och titta på varför det är en bra idé att inkludera detta te i din dagliga rutin.

Historia och ursprung för grönt te

Grönt te kommer från Kina, där det har odlats och bryggts i mer än 5000 år. Ursprungligen användes grönt te som en medicinsk dryck, men det blev senare en populär dryck bland de kinesiska aristokraterna. Idag är grönt te en av de mest populära dryckerna i världen och odlas och bryggs överallt från Japan och Kina till Indien och Sri Lanka.

Vad är grönt te?

Grönt te görs av samma teblad som svart te, men skillnaden ligger i hur bladen behandlas efter plockning. Grönt teblad torkas och rullas, medan svarta teblad går igenom en process av jäsning. Denna process bevarar mer av grönt tes naturliga egenskaper och ger det en ljusare färg och mildare smak än svart te.

Grönt te och hälsa

Grönt te är känt för sina hälsofrämjande egenskaper och det finns många studier som stödjer detta. En av de största fördelarna med grönt te är dess höga innehåll av antioxidanter

Originalet

Man kan kalla grönt te för "det ursprungliga" teet, då grönt te är den ojästa, naturliga produkten som efter rostning och torkning värmebehandlas, t ex genom ångning, så att tebladen inte oxideras. Detta påverkar färgen och smaken på teet. Teet blir betydligt lättare och smaken blir betydligt lättare. Grönt te har ett högt innehåll av både B- och C-vitaminer. Grönt te har också ett högt innehåll av antioxidanter. Grönt te skiljer sig från svart te då det är helt obehandlat och därför besitter de vitaminer som svart te delvis förlorar under jäsningsprocessen. Detta är viktigt när man brygger teet, där det är viktigt att använda varmt vatten mellan 60 och 80 grader för att bevara vitaminerna.